Lietuviška duona

Ingredientai

1 „City Taste“ miltinis mišinys lietuviško stiliaus juodai duonai

410 ml šilto vandens (apie 32°C)

100 g mėgstamų riešutų, džiovintų vaisių arba sėklų

Gaminame

Gaminame

Supilkite mišinį į dubenį, įpilkite 410 ml šilto (apie 32°C) vandens.

Tešlą minkykite rankomis arba mikseriu iki vienalytės masės. Į tešlą papildomai galite įmaišyti savo mėgstamų sėklų, džiovintų vaisių ar riešutų.

Tešlą sudėti į aliejumi išteptą kepimo indą. Suformuoti kepaliuko formą. Tada tešlą kildinti šiltai, apie 30 minučių iki 30-35°C įkaitintoje orkaitėje arba apie 50 minučių kambario temeratūroje.

Kepkite 180-200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol paruduos paviršius ir atšoks nuo kepimo formos kraštų.

Iškepusią duoną išimkite iš formos, duonos paviršių suvilgykite vandeniu, kad suminkštėtų ir įgautų blizgesio. Uždengę audeklu palikite ataušti.

Geriausi receptai
iš viso pasaulio

Daugiau receptų