1 „City Taste“ miltinis mišinys lietuviško stiliaus juodai duonai
410 ml šilto vandens (apie 32°C)
100 g mėgstamų riešutų, džiovintų vaisių arba sėklų
Supilkite mišinį į dubenį, įpilkite 410 ml šilto (apie 32°C) vandens.
Tešlą minkykite rankomis arba mikseriu iki vienalytės masės. Į tešlą papildomai galite įmaišyti savo mėgstamų sėklų, džiovintų vaisių ar riešutų.
Tešlą sudėti į aliejumi išteptą kepimo indą. Suformuoti kepaliuko formą. Tada tešlą kildinti šiltai, apie 30 minučių iki 30-35°C įkaitintoje orkaitėje arba apie 50 minučių kambario temeratūroje.
Kepkite 180-200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol paruduos paviršius ir atšoks nuo kepimo formos kraštų.
Iškepusią duoną išimkite iš formos, duonos paviršių suvilgykite vandeniu, kad suminkštėtų ir įgautų blizgesio. Uždengę audeklu palikite ataušti.